Hvad er det jeg vil med mit liv?

I løbet af det sidste halve års tid har jeg skrevet utrolig mange indlæg til bloggen her. Side op og side ned. Snakke, snakke, snakke, snakke. Mig, mig mig. Har I ikke opdaget det? Har det været helt stille herinde, siger I?
Nå, det er fordi wordpress endnu ikke har en tankeoverførsels-app, så indlæggene er åbenbart forblevet inde i mit hoved. Surt show!

Heldigvis er det blevet ferietid her i huset, og det vil jeg fejre ved at begynde at få skrevet nogle af mine mentale indlæg ned til rigtige indlæg, som andre kan læse og give respons på. Jeg ved allerede, hvad de næste tre indlæg skal handle om – nu er det så bare det med at få sat noget handling bag ved ordene. Eller ord bag ved tankerne. Eller ord ud af hovedet og ned i tasteturet og ud i verden.

Lad os begynde med en lille status på mit projekt. I september 2014 lagde jeg slankekure på hylden for et år. Jeg følte mig modløs og mislykket og var træt af, at min overvægt havde så meget at skulle have sagt i forhold til mit selvværd. Jeg ville gerne nå til et punkt, hvor det ikke var min vægt eller mit udseende, som definerede mig som kvinde og som menneske.
Og hvor er jeg så nu? Jeg er stadig tyk. Jeg bliver stadig spurgt, om jeg er gravid, og jeg bliver stadig klappet på maven af mennesker, som er helt overbeviste om, at jeg ER gravid. Jeg tror ikke, at mit udseende har ændret sig specielt meget i løbet af de sidste 10 måneder. Men mit indre har! Jeg bliver ikke ked af det, når folk tænker, at der må være mere end kage i min vom. Jeg føler, at jeg på mange måder hviler mere i mig selv og er ok med mig selv – også med min uperfekte krop. Jeg hater ikke længere på mig selv. Jeg kan stadig blive bedre til at tale pænt og respektfuldt til mig selv og min krop, men jeg er ikke vred eller skamfuld på samme måde som tidligere.

Jeg mærker dog også en spirende lyst til at gøre noget ved kagebabyen i min mave. Ikke ud af selvlede eller selfshaming, men ud fra et ønske om at være god ved mig selv. At passe bedre på min krop. Få mere overskud og energi, som sundhedsapostle lokker med. Så jeg begynder at overveje, hvilke vaner, jeg godt kunne tænke mig at have, sådan på lang sigt. Men jeg begynder ikke på noget endnu. Til september. Så er is- og grillsæsonen også ved at være overstået 😀

Men allermest vil jeg gerne gå videre i denne proces. Øve mig i at huske mig selv og andre på, at det er løgn, når vi tror, at vores vægt er omvendt proportional med vores værdi (altså at jo mindre vi vejer, jo mere værd er vi som mennesker). Det er en stor fed løgn!
Den opgave, vi har her i verden, handler om noget meget større og vigtigere end, hvordan vi ser ud. Det, der betyder noget; det vi vil huskes for, når vi ikke er her mere; det aftryk som vi ønsker at sætte med vores liv; det er dér, vi skal lægge vores energi. Det er det, der giver værdi i livet.

“Fortæl mig,” sagde den amerikanske digter Mary Oliver, “Fortæl mig hvad det er du vil med dit ene vilde og dyrebare liv?”

maryoliver

Advertisements

One thought on “Hvad er det jeg vil med mit liv?

Skriv et svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s