At pleje sin indre skønhed

Igennem min kirke er jeg en del af en kvindegruppe, hvor vi mødes jævnligt og deler lidt af vores liv med hinanden. Vi er meget forskellige i alder, interesser og livssituation, men det gør det kun mere spændende at mødes.

For noget tid siden snakkede vi om det her med at skønhed kommer indefra, og hvor paradoksalt det er, at vi bruger så megen tid, penge og kræfter på vores ydre skønhed, når det nu er den indre, der efter sigende tæller.
Vi snakkede også en hel del om, hvad indre skønhed består i, og selvom vi havde mange forskellige bud på det, så endte vi vist med at være nogenlunde enige om, at det grundlæggende handler om at hvile i sig selv. En kvinde, der hviler i sig selv, vil meget ofte opfattes som smuk, fordi hun er i ro og ikke skal bevise en hel masse.

indre-skoenhed1

Men hvordan kan vi så pleje den her indre skønhed? Kan vi gøre noget for at begynde at hvile mere i os selv? Kan vi lave indre skønhedsrutiner på lige fod med de ydre, vi gør hver dag helt uden at tænke over det?
Vi snakkede længe om det og havde hver vores bud på, hvad der ville passe os. Et af mine forslag var det her med stilletid; en anden fortalte om at se på sig selv gennem andres (ofte mindre kritiske) øjne; gåture blev også nævnt; og jeg snakkede vistnok også om at flytte fokus væk fra sig selv, for selvoptagede mennesker er sjældent rige på indre skønhed, selvom den ydre måske ikke fejler noget.

indre-skoenhed2

Jeg synes, vi havde en rigtig fin snak i gruppen, og vi kom vidt omkring, men jeg er ikke færdig med emnet endnu. Jeg går stadig og summer over det, og ind i mellem kan jeg midt i håropsætningen eller mascara-påføringen blive ramt af en tanke om, hvordan jeg også kan forfine min indre skønhed. Derfor har jeg lyst til at kaste bolden op her og måske få lidt mere at gruble over:

Hvad består indre skønhed af for dig?

Hvordan plejer du din indre skønhed?

Billeder er lånt fra http://theflowmarket.com/products/indre-skonhed

Advertisements

3 thoughts on “At pleje sin indre skønhed

 1. Jeg dyrker pilates og tænker meget over min holdning. Det virker måske umiddelbart som ydre ting, men det at være bevidst om min krop, gå med rank ryg og kunne bevæge mig ubesværet gør en (uventet) kæmpe forskel i forhold til hvordan jeg opfatter mig selv og min tilgang til verdenen.

  Like

  • Jamen jeg er slet ikke i tvivl om, at det indre og det ydre hænger sammen, og at det at gøre noget godt for sit ydre påvirker det indre, ligesom det at gøre noget godt for sit indre, påvirker det ydre. Jeg tænker at vi som mennesker er hele væsener, og du kan ikke pille ved én del uden at påvirke resten.

   Jeg kan også godt lide det, du skriver om holdning og rank ryg. Man (læs: jeg) tænker ofte på motion, som noget man gør for sundhedens skyld eller for at tabe sig, men det er jo rigtigt at motion også giver en øget fornemmelse for sin egen krop og netop kan ændre ens holdning og positur. Jeg har aldrig selv prøvet pilates, men tidligere i mit liv har jeg lavet meget udstrækning og smidighedsøvelser, og jeg kommer netop nu i tanker om, at jeg følte mig anderledes godt hjemme i min egen krop dengang – ganske enkelt fordi jeg havde en bedre fornemmelse af, hvad den kunne.

   Like

 2. Fint indlæg! Og virkelig godt emne at diskutere. Apropos din søde kommentar til et af mine indlæg (om det ydre) så tror jeg, at de to ting (altså det indre og det ydre) hænger sammen for mig. Hvis jeg spiser sundt, føler jeg mig sundere og mere smuk uanset hvad vægten fortæller mig. Hvis jeg spiser Hvidt brød og kage føler jeg mig klammo og nasty, både i mine koronar-kar men også når jeg ser mig i spejlet.
  Jeg er netop stoppet med at bide negle efter 20! år… Der er ingen grænser for, hvor feminin jeg føler mig. Selv i stramme tvær-stribede gamacher og en uld-leopardtrøje og lyserøde efterligninger af crocs, sorte makeuprester under øjnene og morgenhår… Det er underligt, hvad de små ting kan have af betydning for, hvordan man ser sig selv. Dit indlæg har givet mig inspiration, til at forsøge at have lidt mere fokus på hvad jeg kan og giver andre, istedet for badevægten af glas og den manglende rygrad. Selvom jeg stadig VIL ud og løbe to gange om ugen og nøjes med EN træstamme istedet for 3.
  Ha en dejlig dag. Du har en ny følger her på din blog!
  Stalker hilsner fra Camilla 😉

  Like

Skriv et svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s